Publicat per

Registre 1

Hola a tothom,

Després de pensar-ho molt he decidit fer el meu primer registre sobre les pintures de Banksy, ja que visc a una ciutat al costat de Londres i tinc la sort d’haver vist moltes de les seves obres.

Per aquells que no el conegueu, Banksy és un artista de carrer nascut a Anglaterra, activista polític i director de cinema el qual el seu nom i la seva identitat real romanen sense confirmar. Banksy està actiu des de la dècada de 1990, el seu art de caràcter satíric i els seus epigrames subversius combinen l’humor fosc amb el grafiti realitzat amb una tècnica d’estampació distintiva. Les seves obres de comentari polític i social han aparegut a carrers, murs i ponts d’arreu del món.

A la primera foto “Christmas Reindeers”(Birmingham): l’artista ha fet una denúncia de la problemàtica de l’habitatge dibuixant dos rens que semblen estirar d’un banc en el qual viu un sensesostre. Banksy ha dibuixat un particular mural nadalenc en el qual critica la problemàtica de l’habitatge al Regne Unit.

A la segona foto “Escape from Reading Gaol” (Reading): Banksy pinta a la façana de la presó on va estar l’escriptor Oscar wild per “fets homosexuals” i de fet podem suposar que qui s’escapa és el mateix Wilde.

A la tercera foto “Well Hung Lover”(Bristol): Banksy pinta una dona tenint un affair a esquenes del seu marit, i aquest a punt de descobrir-ho. El fet interessant és que aquest grafiti està pintat a la façana d’un centre de salut sexual.

A l’última foto “Mild Mild West”(Bristol): Banksy critica les tècniques violentes de la policia britànica.

He decidit fer aquesta proposta per al primer registre, ja que considero que l’art i la reivindicació moltes vegades poden anar de la mà. Penso que des de l’art podem expressar molts pensaments, idees o sensacions i arribar a molta gent. Banksy des de les seves obres, és capaç de cridar l’atenció del públic i evocar a la reflexió sobre diversos temes que afecten la societat. D’aquesta manera, cadascuna de les seves pintures porta una gran càrrega de sàtira i de crítica social. Els seus grafitis mostren humor negre i ironia sobre política, desigualtats o altres temes morals.

Maria

LINK CARPETA: https://drive.google.com/drive/folders/1-9FnsikUW0CAoLRwkZxfq0L6sFxXeFTV

Debat0el Registre 1

Deixa un comentari