Publicat per

Registre 7

Benvinguts al meu registre número 7!
Avui, continuant amb el descobriment del meu petit poble, Setcases, us presento un dels principals problemes d’aquest, i de molts poblets petits, que és l’envelliment de la població.
A la majoria dels pobles petits, sobretot els rurals, cada vegada hi ha un envelliment major de la població. La gent gran hi està molt a gust, i per això no marxa, però l’oferta laboral, és bastant limitada, així que gran part de la població de mitjana edat sovint es veu obligada a abandonar el poble, i marxar cap a municipis més grans o bé ciutats. L’única oferta laboral que hi ha al poble és ramaderia o turisme, oficis que normalment passen de generació en generació, així doncs, no acostuma a arribar gent nova al poble.
S’ha de destacar també, que sempre ha estat un poble molt turístic, amb molts habitatges de segona residència. Alguns d’aquests estiuejants, durant la pandèmia van venir a Setcases a fer teletreball, i aquells que s’han pogut permetre continuar teletreballant, alguns han vingut a viure el poble, però això no baixa ni de bon grat, la mitjana d’edat dels habitants.
Dijous passat, vaig agafar la càmera i vaig anar a fer una volta pel poble. Cada dijous, alguns avis del poble es reuneixen per jugar al truc, un joc de cartes popular a tota la vall i em va semblar molt bonic captar aquest moment. Durant aquesta passejada, vaig trobar-me també la Sisqueta, la meva àvia, menjant una mandarina, i vaig voler també captar el moment. Aquesta foto de les seves mans amb la mandarina, em va agradar molt. Per acabar, un altre tarda, vaig trobar els quatre avis davant de la porta d’un restaurant, asseguts a les seves cadires parlant de la vida i veient el temps passar, moment que també vaig voler immortalitzar i us el deixo juntament amb les altres fotos, en aquest enllaç.

Ens llegim! :)

Debat0el Registre 7

Deixa un comentari