Publicat per

Primer registre

Hola a tothom!

Aquí us enllaço el meu primer registre: 2023-03-15

Aquesta primera setmana he decidit fer fotografies durant el meu camí a la feina. Tinc la sort de viure-hi a 10 minuts caminant i va ser durant aquest recorregut que vaig escollir en què em focalitzaria. Només cal travessar el barri del Clot i Camp de l’Arpa de Barcelona per dos dels carrers principals i tirar una mica més. El títol de les imatges correspon al minut de trajecte en que han estat capturades.

La primera és un edifici centenari al centre del barri. Acollia negocis familiars especialitzats, però recentment s’ha traspassat a una filial de cafeteries. 

La segona fotografia mostra dos negocis en traspàs. La papereria de la dreta només s’ha desplaçat a una ubicació propera i més assequible, però la graneria ho ha deixat córrer.

A la tercera es veu la paret d’un edifici enderrocat. Les obres d’un de nou ja han començat, però encara es pot veure els diferents colors del que eren les habitacions.

La quarta imatge és un nou bloc de pisos encara per estrenar. Ja he comprovat que no me’n podria permetre cap.

La cinquena i última mostra un edifici semblant a casa meva i el cartell publicitari que l’anuncia com a pis turístic.

Si hagués de titular aquest primer registre l’anomenaria “Les coses que em fan més por del meu barri”. He procurat captar alguns dels indicadors que demostren canvis recents o propers en el teixit de la zona. Una de les inquietuds de molts veïns i veïnes, que comparteixo amb preocupació, és la gentrificació que pateix el barri, el temor d’alguns a haver de marxar sense voler-ho. Les fotografies volen ser representacions d’un problema actual des de la simplicitat del que és un viatge quotidià d’anada i tornada a la feina. La manera en que jo percebo aquest canvi de negocis, habitatges i habitants em fa pensar en un paisatge meravellós que, si deixes de mirar-lo un segon, s’esvaeix. Vull pensar que aquesta setmana he fotografiat les coses que passen durant aquest segon.

Gràcies!

Debat0el Primer registre

Deixa un comentari