Publicat per

Registre 5: Cultura, deixalles i art, a peu de carrer

Bon dia a tothom,

En aquest registre he volgut retratar la cultura del reciclatge tot aprofitant un acte que es va organitzar el diumenge dia 7 al poble. Es tracta del Let’s Clean Up, que se celebra cada any per sensibilitzar la població envers el medi ambient i la necessitat de tenir-ne cura . Lligat a aquest acte, enguany s’ha organitzat una activitat de composició artística a partir del material abandonat a muntanya.

Al meu parer, aquestes composicions transmeten emocions molt contradictòries que pretenen remoure’ns la consciència, o si més no, jo ho visc d’aquesta manera. A més, la intenció de l’obra és que la trobis. Vulguis o no vulguis veure-la, està enmig de la plaça i si hi passes és impossible no veure-la. A diferència de les obres exposades als museus, on les persones que hi van s’apropen amb una intenció i unes expectatives, aquesta exposició agafa a l’espectador per sorpresa. No hi ha cap barrera física que t’impedeixi gaudir-la i m’atreviria a dir que és la intenció de l’obra. Arribar com a més gents millor, i quin millor emplaçament que la plaça de la vila del poble.

Per una banda sento la tristesa en contemplar tantíssima brossa que arribem a llençar i per l’altra, em complau veure com, amb tota aquesta brossa es poden arribar fer composicions que expressen tantes coses. Trobo que és un límit molt subtil i difícil de definir entre una emoció i una altra. Entre la capacitat destructiva de l’home i la capacitat de creació. Entre les deixalles i el que no serveix i la capacitat de fer art…

La composició que he retratat és la que més em va cridar l’atenció perquè és la més grotesca. Una nina feta malbé, que es pren una cervesa enmig de tota aquella brutícia…

 

Aquest és l’enllaç:

https://drive.google.com/drive/u/4/folders/1A_-JzfRNoUY842GFY80uEbXEuN0IhW32

Debat0el Registre 5: Cultura, deixalles i art, a peu de carrer

Deixa un comentari