Publicat per

Registre 1

En aquest primer registre us presento el barri de Sant Ildefons, un barri obrer, residencial i perifèric de Cornellà de Llobregat, municipi que forma part de la corona de poblacions que envolten Barcelona en forma de semicercle.

Els meus vídeos estaran relacionats amb aquest barri, amb el qual intentaré treballar els conceptes de límit, frontera, diferència i alteritat.

El barri ha experimentat un important procés de migració, en un primer moment durant els anys 60 i 70, ja que el barri es va convertir en un destí per a la immigració procedent de diferents parts d’Espanya, especialment Andalusia, Extremadura i Castilla-La Mancha. En les dècades posteriors, el barri va continuar rebent a immigrants d’altres països, especialment d’Amèrica Llatina i Àfrica. Com a resultat, Sant Ildefons s’ha convertit en un barri molt divers i multicultural, amb una gran varietat de nacionalitats i cultures convivint en un mateix espai.

Un cop contextualitzat, m’agradaria explicar-vos el vídeo. Aquest està gravat mitjançant un únic pla, el qual situa la càmera en un punt clau. S’ha intentat fer d’aquest punt una frontera, un límit. Trobem un barri de classe obrera en el principi del vídeo i, en el moment que es traspassa aquesta frontera, ens trobem la ciutat de Barcelona. “Los límites nos remiten a divisiones —sean físicas o simbólicas— entre territorios o naciones, grupos, personas, géneros, clases sociales o culturas” (Pérez Porto y Merino, 2011).

El vídeo ha sigut gravat amb una handycam de la dècada del 2010.

Pérez Porto, J. Y Merino, M. (2011). Definición de límite. Definición. Recuperado de http://definición.de/limite/

Debat0el Registre 1

Deixa un comentari